Fungerar Solcellsljus i skuggan? (Eller Måste Den ha Direkt Solljus?)

Fungerar Solcellsljus i skuggan? (Eller Måste Den ha Direkt Solljus?)

Elräkningarna blir alltmer alarmerande och solenergi är det billigare alternativet människor vänder sig till. Som sådan uppstår det då och då många frågor om solenergi, som alla är giltiga.

Undrar du om solens kraft är tillräckligt stark för att ladda solenergilampor i ett skuggigt område? Kanske är du också nyfiken på ditt energitillstånd när det regnar – kommer solcellslamporna att laddas på en molnig dag?

Fortsätt läsa för att utforska detaljerade svar på dessa frågor. Du kommer också att upptäcka hur mycket solpaneler behöver för att fungera effektivt, så stanna där!

Kommer solenergilampor att laddas i skugga?

När du planerar att köpa solcellslampor, kommer upp var du ska placera dem. Chansen är stor att du inte vill att din nya installation ska störa ditt hems estetik. Så du är nyfiken på att placera den i ett skuggat område.

Tja, allmän kunskap om solcellslampor är att solpaneler behöver direkt tillgång till solljus. Det är inte ogrundat eftersom tillräcklig energi från solen måste träffa brädorna innan batterierna kan laddas ordentligt.

Det betyder dock inte att positionen måste vara i direkt solljus. Så, ja, solcellslampor laddas i skuggan. Men återigen, ordet ”skugga” har olika grader, så hur mycket måste solens strålar reflektera på dina solpaneler innan det ger sin optimala prestanda?

Du måste förstå hur solpaneler fungerar för att bestämma var du ska placera dina personligen. Så låt oss börja med batterierna.

Solpaneler behöver uppladdningsbara batterier för att syntetisera energi och frigöra den genom en krets när det behövs. En annan komponent är ljussensorn; den här är väldigt viktig.

Den är placerad på toppen av solcellslamporna. När det blir mörkt varnar sensorn batteriet för att aktivera energin för att tända ditt ljus. Om du får starkt ljus i mer än 16 timmar beror det på att tillräckliga protoner når ytan på panelerna i minst 8 timmar.

Ett träd kan inte helt blockera direkt tillgång till solljus; solens strålar kommer säkert att fly genom löven för att reflektera på panelerna. Ett lock som ett garagetak tillåter dock ingen åtkomst.

Även om vi inte kan definiera vad skugga betyder, kommer din solpanels exponering för den att avgöra hur stark dess prestanda kommer att bli.

Du kan testa det själv eftersom vi inte kan definiera vad ”skugga” betyder. Återigen, eftersom vi inte alltid kan garantera direkt tillgång till solljus, kan vi få minst 6 till 8 timmars energi från en 4-timmars laddningscykel.

Så om du har njutit av ljus hela natten, är din solpanel inte i ett område som är för skuggat. Du kan lämna den där.

Å andra sidan kan detta vara anledningen till att dina solenergilampor inte har tjänat dig på hela natten. Det är bäst att ta bort hinder från solljus i betydande grad.

Hur mycket sol behöver solljus?

Att veta hur mycket sol solcellslampor behöver är avgörande för att förstå den lämpligaste platsen att installera dina solpaneler. Konventionellt är 6-8 timmars direkt solljus tillräckligt för att syntetisera elektricitet för en sommarnatt.

Men mängden solljus som träffar solpanelerna avgör hur effektivt den kommer att fungera. Se till att inget hindrar UV-strålarna avsevärt. Ett träds grenar kan sträcka sig till panelernas område, men hindret får bara vara mindre.

I de fall du inte kan placera dina solpaneler i direkt solljus kan laddningskapaciteten för en dag uppgå till fyra timmar. Detta är också tillräckligt och kommer sannolikt att hålla dig för natten.

Om det inte finns någon betydande blockering av solljus, men dina solenergilampor inte varar en hel natt, kan en av följande faktorer vara orsaken:

1. Batterierna är dåliga

Dåliga batterier kommer att påverka prestandan hos solcellslamporna. Genom att kontrollera det uppladdningsbara batteriet slipper du krångel och slöseri med resurser. De förstörs också och bör bytas ut då och då.

2. Det finns vatten i kretsen

Solpaneler står ofta utomhus, vilket gör dem utsatta för väder och vind. Om regnvatten kommer in i detta energialternativs krets eller elektriska system kan det störa dess funktion. Så om du får otillräcklig belysning även när dina paneler får tillräckligt med solljus, inspektera det för vattenansamling.

3. Panelen är för smutsig

En ansamling av skräp kan förhindra tillräckligt solljus från att tränga in i solpanelerna. Löv och fin smuts kan täcka panelerna, så ta bort dem då och då.

Kräver solljus sol eller bara dagsljus?

Klimatet är inte alltid soligt, vilket är ett stort problem för solenergikonsumenter. De dagar då solljuset inte är tillräckligt starkt för att visa sin vanliga livlighet, bör du förvänta dig att dina solcellslampor lyser upp ditt hem hela natten?

Tja, solpaneler är mycket beroende av solljus för att fungera. Experter rekommenderar att du placerar den i ett område där den är fri från hinder av smuts, växtlighet och tjock nyans som blockerar gott om solljus. Du skulle veta om dina solcellslampor har fått en tillräcklig laddning eftersom de kommer att driva hemmet hela natten.

Men när det är molnigt blir atmosfären för tjock för att tillräckliga solstrålar ska kunna tränga in. Då kommer du att märka att ljuset slocknar snabbare.

Solljus kräver dagsljus för att få en rejäl laddning eftersom denna energikälla är beroende av solceller – en ljussensor känner av när det är mörkt och nattbelysningen aktiveras. Men återigen, solen behöver inte vara helt närvarande innan solceller får den laddning de behöver.

Men du kan förvänta dig att dina solenergilampor slocknar tidigare under dystra klimat.

Behöver solcellsladdare direkt solljus?

Om du gör din solpanelsinstallation själv, var försiktig; det kan bli skrämmande. Till exempel är ett område där de flesta människor blir förvirrade den lämpligaste platsen för att placera panelerna. Ofta är det taket, men vad händer när inte ens den platsen är direkt i solljus?

Tja, dina solenergilampor kommer fortfarande att tjäna dig som de ska. Men de behöver fortfarande tillräcklig tillgång till UV-strålar, och de kommer bara att få det när de inte täcks av det. Det inkluderar att ta bort all skugga som kan vara ett hinder, såsom tjocka trädgrenar, växtlighet och skräp.

Men återigen, solladdare behöver inte vara direkt i solen innan de kan syntetisera elektricitet. De behöver bara komma åt fotoner, partiklar eller ljuskvantiteter som är kraftfulla nog för att lysa upp ditt hem när de går igenom den förväntade omvandlingsprocessen.

Så även om du installerar panelerna i ett skuggat område kommer dina solcellsladdare att genomgå den nödvändiga laddningscykeln om solljus märks. Solceller använder fotoner från dagsljus; om solen inte är framträdande en viss dag, kommer dina solpaneler fortfarande att få en betydande laddning.

Men otillräckligt solljus kan förkorta dess effektivitetsperiod. Det är enkelt att vädret inte alltid kommer att vara bra, särskilt på vintern. Men gott om dagsljus ger dig belysning under hela sommarnatten.

Fungerar solcellsljus under träd?

Ibland kan den lämpligaste platsen att installera dina solpaneler vara under träd. Eller så kan du bo på landsbygden, där det finns gott om träd.

Jo, solljus fungerar under träd. Som vi redan har konstaterat kräver solceller inte direkt tillgång till solljus innan de utför sina uppgifter. Istället behöver fotoner bara vara närvarande för belysning under natten.

Cellerna är tillräckligt känsliga för att fånga och syntetisera elektricitet från fotonerna i atmosfären. Så dina solenergilampor fungerar effektivt under träd.

Men återigen, nyansen får inte vara för framträdande eller överväldigande. För även om solljus inte behöver direkt solljus, ger solens strålar utan tvekan de starkaste och mest effektiva fotonerna.

Panelerna kommer inte att arbeta innan de är fulladdade. Om något, brist på skugga säkerställer att du kan njuta av de utsedda femton till sexton timmarna för denna alternativa energileverantör.

Om du installerar dina paneler under träd kan du vara uppmärksam på din belysningstid. Det är hur man avgör om de får riklig strålning eller inte riktigt. När tillräckliga fotoner är tillgängliga, kommer laddningscykeln att vara klar, vilket gör att lamporna kan hålla natten över.

Men om lamporna släcks bara timmar efter att de har tänts kan det vara ett tecken på att träden är för framträdande. Du kan trimma deras grenar för att låta mer solljus tränga in.

Laddar solenergilampor på molniga dagar?

Säsongsförändringar spelar en viktig roll för en solcells effektivitet. Som du redan vet är gott om fotoner viktiga för att ladda panelerna. Och när de är otillräckliga, omvandlar växelriktaren bara den tillgängliga likströmmen, vilket är vad systemet körs på.

Så om dina solcellsladdare inte har utsatts för tillräckligt med solljus eller dagsljus, kan det vara omöjligt för dem att lysa upp ditt hem under en längre tid.

Ja, solcellslampor laddas på molniga dagar för att svara på denna vanliga fråga. Det finns dock många skillnader, till exempel en kortare energitillförsel. När det inte finns tillräckligt med fotoner förlorar dina solpaneler förmågan att driva ditt hem hela natten.

Du kommer att märka att det går snabbare på hösten. Detta kan vara din vägledning för att minska hur du använder den, för att undvika att belasta den för mycket. Du kan också flytta panelerna till ett område där direkt eller rikligt solljus reflekteras på skivorna.

Det är också bäst att vara uppmärksam på hur regnet kommer i kontakt med dina solpaneler, eftersom det har funnits situationer där kretsarna innehöll en ansamling av vätska.

Hur du laddar dina solpaneler med begränsat solljus

Det är viktigt att förbereda sig för de regniga dagarna. Detta är inte bara ekonomiskt utan även energimässigt. Det kommer säkert att finnas perioder då tillgången till solljus kommer att vara begränsad, på molniga eller snöiga dagar.

Tja, du kan maximera effektiviteten hos dina solenergilampor genom att:

1. Rengöring av dem

En ansamling av damm, smuts, löv och betydande skräp kan hindra solpanelerna från att komma åt tillräckligt med dagsljus eller solljus. Om dessa material blockerar fotoner från att nå ytan på panelerna kan du förvänta dig att laddningscykeln påverkas.

Det räcker med lite vatten och en mjuk trasa – undvik att använda tvättmedel eftersom det orsakar ränder och förhindrar solljus från att tränga in.

2. Omdirigera solljuset

Istället för att kämpa med otillräckligt solljus kan du systematiskt ordna speglar för att rikta solens strålar direkt mot dina solpaneler. Inställningen är enkel; du kan bjuda in en expert eller överväga en DIY.

3. Använd konstgjord belysning

Artificiell belysning är ett utmärkt komplement under molnigt, regnigt, snöigt eller dystert klimat. En glödlampa kan också ladda dina solpaneler; se till att de är nära.

Slutsats

Solpaneler kan vara rejäla investeringar. Det är därför det finns press att få det rätt. Detta inkluderar att installera panelerna på en lämplig plats där gott om solljus eller dagsljus når dem.

De måste också vara väl fixerade för att förhindra utmaningar som buller och andra former av skador.

Slutligen, atmosfären påverkar onekligen hur länge dina solenergilampor kommer att tjäna dig, så använd metoder för att förlänga dess användbarhet i dystra klimat.

By World Bio Energy

Lämna ett svar

Relaterade