Vad är att vara Miljövänlig?

Vad är att vara Miljövänlig?

Det finns en överraskande mängd människor, företag och samhällen som skulle vilja göra mer för att bevara och skydda våra naturresurser, men de vet inte var de ska börja med att bli mer miljövänliga.

Att förstå vad som gör var och en av dessa aspekter av vår värld till en del av processen att förändra och bevara våra resurser, och lära sig hur man kommer igång med att skapa en skillnad är det första du måste lära dig.

Att vara miljövänlig innebär helt enkelt att ha en livsstil som är bättre för miljön.

Det är bara att ta små steg mot att ta hand om moder jord för att göra denna planet till en bättre plats för våra samhällen och kommande generationer.

Ett bra sätt skulle vara att börja med att spara vatten, köra mindre och gå mer, konsumera mindre energi, köpa återvunna produkter, äta lokalt odlade grönsaker, gå med i miljögrupper för att bekämpa luftföroreningar, skapa mindre avfall, plantera fler träd och många fler.

Enligt Wikipedia,

”Miljövänliga processer, eller miljövänliga processer (även kallade miljövänliga, naturvänliga och gröna), är hållbarhets- och marknadsföringstermer som hänvisar till varor och tjänster, lagar, riktlinjer och policyer som hävdar minskad, minimal eller ingen skada på ekosystemen eller miljön.”

Varför är det viktigt att bli miljövänlig?

Du kan inte bara peka på ett företag eller en verksamhet och skylla på dem för alla våra miljöproblem; allt passar ihop som ett pussel.

Ju mer vi alla gör vår del – desto snabbare kommer vi att skapa en hel livsekologi som främjar hållbarhet. Det första steget är att börja förstå grunderna för vad varje del av livet kan göra för att bli mer miljövänlig.

Nästa steg är att börja lära sig att göra olika val på ett personligt plan som hjälper till att förändra din medvetenhet och förbrukning av resurser. Ändringarna är förvånansvärt lätta att göra; det finns fler sätt än du kan föreställa dig att börja praktisera bevarande.

De tre utmärkande miljövänliga kategorierna

1. Den miljövänliga verksamheten

Att bli ett miljövänligt företag är mer komplicerat än att bara skriva på ett tak och handelsavtal.

Allt från hur produkterna visas och annonseras, hur avfall återvinns, huruvida förändringar kan göras i en verksamhets grundläggande verksamhet eller inte kommer att arbeta för att göra dem mer miljömässigt ansvarsfulla.

Stor tonvikt på icke-producerande företag kan läggas på hanteringen av leveranser.

Att köpa lokalt är kanske inte alltid det mest ansvarsfulla sättet att få tillgång till, men det kan också vara det. Hur ett företag arbetar för att stödja sitt samhälle i sina miljövårdsinsatser är också en annan viktig uppgift för den miljövänliga verksamheten.

2. Det miljövänliga samhället

I ett miljövänligt samhälle finns det mer än bara ett bra återvinningsprogram på plats.

Samhällen som är engagerade i att bevara och bevara resurser arbetar för att uppmuntra alternativ som gemenskapslekplatser, kollektivtrafik, grönt byggande och även för att förändra hur fossila bränslen och andra resurser används för att stödja samhällstjänster.

3. Den miljövänliga personen

Den miljövänliga personen är den person som rör sig genom livet med en medvetenhet om hur naturresurser används för att skapa och stödja det liv som de lever.

De återvinner, sparar vatten och bränsle och gör andra val som inte bara minskar deras påverkan på miljön utan också stödjer industrier som arbetar för att bli mer miljöansvariga.

Att lära sig att vara mer miljövänlig är lättare än du tror. Du behöver inte hoppa in genom att förändra allt, börja i det små för att göra förändringarna mer hållbara och en del av ditt vanliga liv. Här är 21+ sätt du kan börja bli mer miljövänlig.

1. Bli mer medveten om resurser

Börja med att leva med en större medvetenhet om de resurser som du använder i ditt dagliga liv. Var uppmärksam på hur du väljer att värma, resa, använda vatten och använda produkter som tillverkats av tillverkningsmetoder.

Medvetenhet är det som gör att du sedan kan börja göra miljövänliga val.

2. Öva bevarande

Med din nya medvetenhet om hur naturresurser används i ditt liv, börja praktisera bevarande. Det kan vara så enkelt som att släcka belysningen när du lämnar ett rum och lika komplicerat som att göra olika val när det kommer till att bygga ditt hem. Här kan du läsa mer om 15 gröna tekniker för att bygga hem.

3. Plantera träd

Träd är nödvändiga för att vi ska överleva. De ger syre, frukt, renar luften, ger skydd åt vilda djur, förhindrar jorderosion. Ett skuggigt landskap runt ditt hem kan hjälpa dig att minska energiförbrukningen och hålla ditt hem svalt även under sommaren.

Plantera små träd runt ditt hem och hugga inte träd om det inte är nödvändigt; arbeta med lokala miljögrupper för att plantera fler träd och utbilda andra om de positiva aspekterna av det.

4. Spara vatten

Vatten måste sparas eftersom det krävs mycket energi för att pumpa vatten från floder eller sjöar in i ditt hem. Att spara på vattnet minskar mängden energi som behövs för att filtrera det.

Få sätt att spara vatten är – ta korta duschar, fixa läckande rör, håll den rinnande kranen nära medan du borstar tänderna, återvinn vatten i ditt hem, använd vattenbesparande apparater, samla upp regnvatten i en regntunna för att vattna din gräsmatta.

5. Prova Renewable Energy, Go Rooftop Solar

Rooftop Solar Photovoltaic (PV) accelererar tillgången till prisvärd och ren el. Takmoduler sprids över hela världen på grund av deras överkomliga priser. Solar PV har gynnats av en god cykel av fallande kostnader som är billig, och du kan enkelt installera den för att bli miljövänlig.

6. Byt till LED-lampor

Räkna lökar du har i ditt hem. Byt dem till LED-lampor som håller längre än vanliga glödlampor och mycket mer effektiva. Inte bara det! De finns i ett varierat utbud av ljusstyrkor och design som du kan skräddarsy belysningen för att passa ditt rum. På så sätt kommer du att använda mindre ström.

7. Skär ner kött på din tallrik

Om du vill vara miljövänlig, dra helt enkelt ner mängden kött du konsumerar, och det skulle ha en enorm inverkan på miljön. Om du kan undvika det bara 2-3 dagar i veckan, skulle det till och med ha en ganska betydande effekt på att minska ditt koldioxidavtryck.

Eftersom miljarder människor äter flera gånger om dagen, om de tillämpar detta, föreställ dig hur många möjligheter det finns att vända på steken. Visst går det att äta bra med grönsaker, frukt, spannmål och baljväxter, både när det gäller näring och njutning och därmed bidra till att minska utsläppen.

8. Stoppa matsvinn

Du slösar mat ibland avsiktligt och ibland oavsiktligt. Oavsett orsak är att producera oäten mat ett slöseri med en mängd resurser som frön, vatten, energi, mark, gödningsmedel, timmar av arbete och investerat kapital.

Det genererar också växthusgaser i alla skeden, inklusive metan, när du kastar dem och det organiska materialet hamnar i den globala soptunnan.

Du kan göra en enorm skillnad genom att laga mat, servera eller beställa den mängd som faktiskt kan konsumeras och se till att det inte finns något avfall.

9. Ändra dina resvanor

Att köra och flyga är två områden där du kan göra en verklig inverkan genom miljövänliga metoder. Välj bränsleeffektiva resealternativ, res mindre och försök att välja fler direkta rutter för att spara på bränsle. Om ditt kontor är nära ditt hem, försök att cykla istället för en bil.

10. Använd färre fossilbränslebaserade produkter

Ta reda på vilka produkter och förbrukningsvaror du använder som är gjorda med fossilbränslebaserade produkter och processer och använd dem mindre eller ersätt dem i ditt liv.

11. Köp lokalt odlade produkter

Ett enkelt sätt att minska ditt koldioxidavtryck är att köpa lokalt odlade produkter. När du handlar lokalt istället för att köpa produkter som skickats långt ifrån, stödjer du faktiskt lokala mejerier och gårdar.

Bortsett från detta kan du följa ekologiska jordbruksmetoder och kan odla mat, inklusive örter och grönsaker, på din egen bakgård, fönsterbräda lådor och tak och kan sälja överskottet till dina vänner.

12. Minska användningen av skadliga kemikalier

Kemikalierna som färg, olja, ammoniak och andra kemiska lösningar är farliga och kan, när de kasseras öppet, orsaka föroreningar i luften och vattnet.

Dessa kemikalier kan sippra ner i grundvattnet. Den förorenade luften och vattnet kan orsaka allvarliga konsekvenser för människors hälsa. Därför bör de slängas till en plats för giftigt avfall för säker kassering.

13. Använd gröna rengöringsprodukter

Du använder många rengöringsprodukter varje dag som innehåller många skadliga kemikalier som inte är miljövänliga att skapa eller förfoga över.

Den upprepade exponeringen för dessa rengöringsprodukter påverkar såväl din hälsa som miljön. Använd gröna rengöringsprodukter med mer naturliga och ekologiska metoder.

14. Kompostering

Kompostering är en naturlig process som tar rester av växter och köksavfall och omvandlar det till näringsrik mat för dina växter som hjälper dem att växa. Det minskar mängden sopor som går till deponier, vilket förorenar luften. På så sätt visar det sig vara säkert för miljön.

15. 3 R av avfallshierarkin

De 3 R:erna (Reduce, Reuse, Recycle) avfallshierarkin är prioriteringsordningen för åtgärder som ska vidtas för att minska mängden avfall som genereras och för att förbättra övergripande processer och program för avfallshantering.

Minska betyder helt enkelt att minska vad som produceras och vad som konsumeras. Återanvänd föremål för ett annat ändamål istället för att skicka dem till soptippar. Att återvinna något innebär att det återigen förvandlas till en råvara som kan formas till en ny vara.

16. Välj personliga hygienartiklar noggrant

Oavsett om det är din tandkräm, kroppstvätt, ansiktsskrubb och andra produkter, se till att de inte innehåller mikropärlor som är små bitar av fast plast som tar sig in i vattendrag och i slutändan skadar miljön genom att komma in i näringskedjan.

Undvik dessutom kemikalier och välj naturliga rengöringsprodukter för att hålla dig själv och miljön rena.

17. Köp återvunna produkter

När du går ut och handlar, försök att köpa produkter från marknaden som är gjorda av återvunnet material med minimal förpackning, det vill säga produkten ska vara miljövänlig. Titta på tillverkningsprocesser för att kontrollera om den var gjord av återvunnet material eller om användningen av plast eller kemikalier var inblandad i tillverkningen.

Du kan förbättra dina återvinnings- eller reparationsfärdigheter eftersom internet ger tillgång till de verktyg och information du behöver för att fixa praktiskt taget vad som helst och återvinna det mesta, från batterier till papper till bilar. Innan du kastar något, försök att förvandla det till något annat du kan använda.

18. Prova utan plast

Du kan tycka att det är utmanande att gå utan att använda plast eftersom det verkar finnas i varje enskild aspekt av våra liv. Det är dock inte så knepigt som du tror.

Att ta med sig en canvasväska när du ska shoppa, köpa lösa frukter och grönsaker och inte köpa vatten på flaska kan till och med göra stor skillnad. Om du försöker kan du hitta alternativ.

19. Gå med i miljögrupper

Du kan hitta olika miljögrupper i din stad som du kan samarbeta med för att skydda moder jord och göra miljön ren. En snabb Google-sökning kan hjälpa dig att hitta sådana grupper. Du kan också dra dina vänner och släktingar och be dem om en hjälpande hand.

20. Sluta skräpa ner

En av de välbekanta sevärdheterna som vi ser dagligen på gatorna är att se människor skräpa ner på vägarna.

Ett bra sätt att hålla miljön och omgivningen ren omkring dig är att stoppa folk från att skräpa ner på vägar. Utbilda dem istället att lägga skräp och sopor i soptunnor. Högen med sopor på gatan hämmar stadens skönhet och förorenar även luften.

21. Skydda vilda djur

Mänsklig aktivitet leder till utrotning av hotade arter och livsmiljöer. Skydda platser som stränder och skogar som är livsmiljöer för djur. Gå ihop med den lokala skogsavdelningen för att skydda djurens livsmiljöer.

22. Utbilda andra

Utbilda andra om vikten av att leva ett miljövänligt liv. Ju fler människor delar en medvetenhet om vikten av miljön, desto mer kan vi göra tillsammans för att bevara den.

By World Bio Energy

Lämna ett svar

Relaterade