Världens Värsta Naturkatastrofer – Top 10 Lista

Världens Värsta Naturkatastrofer - Top 10 Lista

Under den tid som världen har varit här har det inträffat en mängd olika naturkatastrofer. Några av dem har verkligen skrivit historia, på grund av deras förödande, långvariga effekter. Problemet är att naturkatastrofer inte är över. De kommer att fortsätta att förekomma, och de flesta av dem inträffar med liten eller ingen varning. Även om du får en viss varning vet du inte vilka episka proportioner det kan nå. Här är några av världens värsta naturkatastrofer som du kanske vill vara medveten om, för om historien har bevisat något så är det att det kan upprepa sig. Var beredd på en katastrof, för du vet aldrig när den kan inträffa. När allt kommer omkring kommer du säkert att upptäcka att de flesta av dessa katastrofer inte var något som folk trodde någonsin skulle hända dem.

1. Jordbävningen i Haiti 2010

Först ska vi ta en titt på jordbävningen i Haiti 2010. Detta är en av de senaste naturkatastroferna. Den hade en magnitud på 7,0, vilket är en av de starkaste jordbävningarna som världen någonsin har sett. Det skakade Haiti och lämnade efterskalv som kändes av många. De hade över 200 000 dödsfall, och miljoner lämnades hemlösa och i behov av akut hjälp.

2. Orkanen Katrina 2005

Orkanen Katrina var en av de mest dödliga jordbävningarna som drabbat golfkusten på flera år. Det var faktiskt den 6:e starkaste jordbävningen som någonsin har drabbat USA. Det var många människor som miste livet, och det var också många skador. Faktum är att det fanns över 81 miljarder dollar i skador som måste repareras efter denna orkan. Det lämnade förödande effekter.

3. Orkanen Andrew 1993

Orkanen Andrew var en annan orkan som drabbade USA och verkligen satt sina spår. Det ansågs vara den 5:e värsta orkanen som drabbat USA, rankad precis där ovanför orkanen Katrina. Det efterlämnade massiv förstörelse, orsakade många dödsfall och hade också miljarder dollar i egendomsskador att överväga.

4. Tohoku jordbävning och tsunami

Detta var en jordbävning som drabbade Japan 2011, och den hade en magnitud på 9,0. Det gör det till ett av de starkaste skalven som någonsin drabbat landet. Faktum är att det är det starkaste som någonsin registrerats i deras historia. Denna jordbävning lämnade miljontals döda, skadade eller saknade, och den förstörde också en hel del byggnader och orsakade till och med en katastrof som kunde ha lett till kärnkraftskatastrof. Tsunamivågorna så höga som 23,6 m (77 fot) utlöstes som berörde Japan inom några minuter efter jordbävningen.

5. Tsunamin 2011

En kraftig jordbävning med magnituden 9,0 drabbade Sumatras kust den 26 december 2004, söndag klockan 00:58 UTC, som utlöste tsunamis som svepte genom kustområdena i ett dussin länder som gränsar till Indiska oceanen. Det dödade nästan 225 000 – 275 000 människor i 14 länder, där det hårdast drabbade landet var Indonesien, följt av Sri Lanka, Indien och Thailand. Det skapade vågor så höga som 30 meter (100 fot) och sägs vara en av de dödligaste katastroferna i historien.

6. Jordbävning i Tangshan

Den 28 juli 1976 drabbade en kraftig jordbävning som mätte 8,3 på Richterskalan en industristad med cirka en miljon invånare i Tanshan, Kina. Den massiva jordbävningen orsakade tusentals människors död och orsakade irreparabel skada på egendom och liv. Det uppskattas att omkring 255 000 människor miste livet.

7. Cyklonen Nargis

Cyklonen Nargis drabbade Myanmar hårt den 2 maj 2008. Cyklonen orsakade dödsfall för omkring 140 000 människor och spolade upp tätbefolkade områden runt Irrawaddyflodens delta i Myanmar. Skadorna beräknades ha kostat omkring 10 miljarder dollar och de näst dödligaste i historien efter tyfonen Nina 1975.

8. 2008 Kinas jordbävning

Den största jordbävningen drabbade Kinas Sichuan-provins den 12 maj 2008. Jordbävningen uppmättes till 7,9 på Richterskalan och dödade cirka 87 000 människor. Det gjorde miljontals människor hemlösa. Tusentals av dem begravdes under spillrorna från krossade samhällen. Fabriker, skolor, hem kollapsade och det krävde trupper och räddningsteam betydande ansträngningar för att nå områden i sydvästra Kina.

9. Jordbävning i Iran 2003

En massiv jordbävning som mätte 6,6 på Richterskalan enligt United States Geological Survey orsakade omfattande skador i staden Bam och den omgivande Kerman-provinsen i sydöstra Iran. Ungefär 26 000 människor miste livet och 30 000 skadades.

10. Jordbävning i Pakistan 2005

Jordbävningen i Kashmir som inträffade 2005 hade magnituden 7,6. Det uppskattas att omkring 80 000 människor dödades i nordvästra Pakistan och Kashmir. Skakningarna kändes även i de närliggande länderna Tadzjikistan, Afghanistan, västra Kina och även det indiskt administrerade Kashmir, där omkring 1 400 människor dog.

Som du kan se finns det definitivt en mängd olika naturkatastrofer som verkligen har påverkat vår värld. Du ser inte katastrofer av episka proportioner inträffa för ofta, men det verkar som att ju mer världen går runt desto fler katastrofer inträffar. Det är alltid viktigt att vara förberedd, eller så förberedd man kan vara. När allt kommer omkring vill du inte hitta dig själv som ett offer för naturkatastrofer utan förmågan att kunna ta hand om dig själv. Var beredd och var alltid uppmärksam så att du kan ta reda på vilken typ av katastrofer som kan vara på väg så att du kan bunkra ner och vara säker.

By World Bio Energy

Lämna ett svar

Relaterade